Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
נזיקין
  • הרשמה לאתר
Notebook boy Icon 128        מדריכים משפטיים - דיני נזיקין

נפגעתם בתאונת דרכים? – 10 כללים חשובים -

 

1.       החלפת פרטי מידע – במידה ונפגעתם בתאונה ומצבכם הפיזי מאפשר זאת, רצוי להחליף פרטים עם בעל הרכב הכוללים: שם, מספר טלפון, כתובת, חברת הביטוח,  פרטי הפוליסה – רצוי לצלם את הפוליסה עם הטלפון הנייד. פרטי הרכב, מועד התאונה, מיקום התאונה המדויק, שמות של עדים לתאונה או נהגים נוספים מלבד הרכב הפוגע. בנוסף, כדאי וחשוב לצלם את הרכב שלכם ואת הרכב הפוגע מכל זווית אפשרית.

 

2.       הזמנת ניידת משטרה – כל תאונה שמעורבת בה פגיעה פיזית, המצריכה פינוי וטיפול של מד"א, נכון גם להזמין ניידת משטרה וכך מתקבל תיעוד על התאונה מאת השוטרים שבו ניתן לעשות שימוש מאוחר יותר לאיסוף פרטים על הרכב והנהג הפוגע. בכל מקרה, יש לדווח מוקדם ככל האפשר למשטרה על התאונה ולקבל אישור רשמי מהמשטרה על התאונה- אישור שנחוץ ביותר לתביעה.

 

3.       פינוי וטיפול רפואי – במידה והפגיעה הפיזית קשה, מד"א יגיע לזירה ויבצע טיפול ראשוני ופינוי לבית החולים. בהרבה מקרים, הפגיעה קלה, אך כדאי בכל זאת כדאי להתפנות לבית החולים באמצעות מד"א או באופן עצמאי ולכל הפחות להגיע בהקדם האפשרי לבדיקה רפואית אצל רופא המשפחה. התיעוד הרפואי חיוני לפיצוי העתידי מחברת הביטוח וחשוב לפרט בפני הרופא המטפל עד כמה שניתן, את הכאבים, המקומות הפגועים ואת המגבלות שנוצרו בשל הפגיעה.

 

4.       פניה לייעוץ משפטי – ישנם מהלכים שיכולים לשנות את גובה הפיצוי מן הקצה אל הקצה, קבלת ייעוץ כבר בראשית התהליך מאת עורך דין בתחום הנזיקין, המומחה בטיפול בתביעות פלת"ד (תאונות דרכים). יסייע בבניית התיק באופן נכון. שכן, עורך הדין ידריך אתכם כיצד להתנהל, מול חברת הביטוח, בתיעוד הרפואי ובכל שלב, כך שלא תעשו טעויות שיפגעו בגובה הפיצוי.

 

5.       שמירת התיעוד רפואי ומסמכים אחרים – מרגע התרחשות התאונה ועד התביעה, חובה לשמור כל מסמך רפואי, מכל רופא, אם ביקרתם בבית החולים, תבקשו את העתק התיק הרפואי. כדאי להכין בבית קלסר מסודר לפי תאריכים ובו להכניס בצורה מסודרת את כל התיעוד הרפואי, ואף לציין נקודות חשובות שקשורות לבדיקות או לטיפולים שעברתם כדי שניתן יהיה לעשות שימוש במידע להכנת תיק התביעה. בנוסף, יש לשמור כל מסמך הקשור לתאונה, קבלה, תשלום, הוצאות, תלושי משכורת, ימי מחלה, דוחות מס הכנסה, קבלות על תרופות או עזרים רפואיים, תשלום לאנשי מקצוע בעקבות הפגיעה (מטפלת, נהג, מוניות וכדו') וכל מסמך חשוב אחר.

 

6.       הגעה לטיפול ובדיקות רפואיות – עד להגשת התביעה, עליכם לגשת באופן קבוע לבדיקות רפואיות, כדי שניתן יהיה לתעד את הפגיעה ואת ההשלכות שיש לה על הבריאות שלכם. כך למשל אם אתם מתקשים להזיז את הצוואר, יש לכם כאבי גב או כל סימפטום אחר הנובע מהתאונה, חובה לגשת לרופא, לדווח על כך, לעשות צילומים, בדיקות מעמיקות ולקבל טיפול מתאים. הרבה נפגעי תאונות דרכים יושבים בבית ומתלוננים על כאבים, אבל לא ניגשים לקבלת טיפול וזה לא עוזר לתיק. בלי תיעוד רפואי על כל נזק וכאב, לא ניתן יהיה לעשות שימוש במידע הזה בעת הגשת התביעה.

 

7.       חוקרי ביטוח – מרגע שנפתח תיק בחברת הביטוח, אתם חשופים לחקירה גלויה וסמויה של חוקרי הביטוח אשר ינסו בכל דרך אפשרית ויצירתית להשיג מידע על התאונה, חלקם אף ינסו להחתים אתכם על מסמכי ויתור על תביעה. הצלחת התביעה תלויה ברמת הסודיות שלכם בכל הנוגע לפגיעה. חשוב שתדעו שלא תמיד אפשר וניתן לזהות את חוקרי הביטוח ולכן מרגע שהחלטתם להגיש תביעה, פשוט אל תדברו עם אף אחד על התביעה, על התאונה או על כל מה שקשור אליה אלא רק עם עורך הדין המייצג אתכם.

 

8.       הרשתות החברתיות – פייסבוק או אינסטגרם, זו המלכודת לנפגעי תאונות דרכים, שכן חברת הביטוח תברר עליכם כל מידע אפשרי כדי לבנות את תיק ההגנה מול התביעה שלכם. לכן, אל תפרסמו מידע, אל תאשרו חברים חדשים שאתם לא מכירים ובוודאי שלא כדאי להעלות בשום מקום תמונות מחדר הכושר או מחופשת סקי, כאשר אתם טוענים לכאבים בגב ובעיות בתפקוד. אתם עלולים להזיק לתיק התביעה עם התנהלות בלתי אחראית ופרסום מידע אישי ברשתות החברתיות השונות. גלו ערנות רבה, כי מישהו עוקב אחריכם.

 

9.       התיישנות התביעה – תביעת נזיקין מתיישנת כעבור 7 שנים מיום התאונה או קרות הנזק. כדאי ורצוי להגיש את התביעה מוקדם שכן, ככל שמגישים את התביעה זמן קצר לאחר התאונה, התיעוד הרפואי עדיין נגיש בקלות רבה יותר, כמו גם איסוף כל המידע הנדרש הנוסף. עוד סיבה להגשת התביעה בשלב מוקדם הוא בכך שניתן לקשור את הנזק הרפואי הקיים לתאונה, שכן חברת הביטוח תנסה להוכיח כי כל נזק שאתם סובלים ממנו אינו קשור לתאונה וככל שעובר יותר זמן, כך קשה יותר להתמודד מול טענה זו.

 

10.   שכר טרחת עורך הדין – בתביעות נזיקין בתאונות דרכים, אתם לא צריכים לשלם לעורך הדין בתחילת הטיפול בתיק, אלא סכום מינימלי עבור אגרת פתיחת תיק ולעיתים תשלום עבור הוצאות. שאר התשלום מבוצע לפי החוק כאחוזים מגובה הפיצוי שנקבע לכם – לפי החלוקה הבאה:

 

8%  + מע"מ – אם הוגשה פשרה מחוץ לבית המשפט לפני הגשת התביעה.

11%  + מע"מ – אם הושגה פשרה לאחר הגשת התביעה ולפי מתן פסק הדין.

13%  + מע"מ  - הוגשה תביעה והשופט קבע את גובה הפיצוי.

ולכן אין סיבה להמתין עם הגשת התביעה, אלא לגשת לעורך דין מומחה בנזיקין ולהגישה בהקדם.

 

 

.

 

תכנים נוספים בדיני נזיקין

מדריכים נצפים ביותר - נזיקין

הצטרפות לצוות המשפטי

הערה חשובה

המידע באתר מועדכן נכון לתאריך שבו הועלה התוכן המשפטי ואינו מהווה בשום מקרה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי ועדכני של עורך דין. כל הסתמכות משפטית על המידע באתר הינה באחריות הגולש והאתר לא יישא באחריות כלשהי בגין כל טענה או נזק משפטי שייגרם בשל הסתמכות זו.

כל שימוש באתר מהווה אישור והסכמה לתנאי האתר.

המידע המשפטי באתר מתעדכן תדיר ולכן מומלץ להיכנס מידי יום ולגלוש בתכנים המשפטיים החדשים והמרתקים באתר.

כניסת ורישום עורכי דין ומשפטנים לאתר